Krediye Başvur
Teklif Al
Bizi Takip Edin:
Krediye Başvur
Teklif Al
ANA MENÜ

Konut Kredisi Almadan Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Buradasınız: Ana SayfaBlog Konut Kredisi Almadan Mutlaka Bilmeniz Gerekenler
Konut Kredisi Almadan Mutlaka Bilmeniz Gerekenler
En Uygun Koşullarda Poliçenizi Alın!
Konut Kredisi

Konut Kredisi Nedir?

Müşterilere finansman desteği sunulabilmesi için satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla kullanılır. Ev almak için yeterli birikimini yapamayanlar için oldukça büyük avantajlar sunan konut kredisi seçenekleri, satın almak istediğiniz konutun 1. el ya da 2. el olması, ilk ev alımınız ya da ikinci ev alımınız olması ve konutun Enerji Sınıfı bilgisine göre değişkenlik gösterir.

Bir ev satın almaya karar verdiğinizde, her durumda belirli bir tutarda nakit kısmının peşinat olarak tarafınızdan ödenmesi gerekir. Bununla birlikte, kullanacağınız konut kredisinin taksitleri, genel bütçeniz üzerinde yüklü miktarda bir ödeme meblağı oluşturabilir. Bu nedenle, peşinat olarak ödemeniz gereken tutarın, önceden biriktirilmiş olması, bütçenize daha fazla avantaj sağlar.

Konut Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?

Hayalinizdeki ev için konut kredisi almak istiyorsanız, dikkate almanız gereken bazı önemli şartlar bulunmaktadır. İlk olarak, 18 yaşınızı doldurmuş olmanız ve üst yaş sınırının genellikle 70 olduğunu bilmelisiniz. Banka, konut kredisi başvurunuzu değerlendirebilmek için ev ve kişisel bilgilerinizi içeren belgeleri eksiksiz olarak talep eder.

Kredi notunuz da önemli bir faktördür; düşük bir kredi notu, olumsuz bir yanıt almanıza neden olabilir. Kredi notunu etkileyen unsurlar arasında önceki kredi ödemeleriniz, kredi kullanım sıklığınız ve kredi kartı borç durumunuz bulunmaktadır.

Ayrıca, aylık konut kredi ödemelerinizi karşılayabilecek bir hane gelirinizin olması beklenir. Konut kredisi başvurusu yapacağınız evin iskanının olması gerekmektedir. Eğer inşası tamamlanmamış bir ev için başvuru yapacaksanız, bankalar genellikle en az %80'inin tamamlanmış olmasını isterler. Ancak, ev alacağınız konut projesi anlaşmalı bir banka ile çalışıyorsa, binanın %80'i tamamlanmadan da kredi çekebilme imkânınız olabilir.

Son olarak, bankanın kredi başvurunuzu değerlendirmesi, hazırlanan ekspertiz raporuyla yakından ilişkilidir. Bu rapordaki detaylar, kredi tutarınızı ve kredi onayınızı belirlemede önemli bir rol oynar. Ekspertiz değeri satın alınacak gayrimenkulün; yaş, konum, M2 özelliklerine göre belirlenmektedir.

Konut Kredisi Faiz Oranları

Konut kredisi, genellikle gelecekte karlı bir yatırım olarak görülür; düşük faizlerle ev almak, yükselen gayrimenkul fiyatlarıyla birleşince avantajlı hale gelir. Sabit ödemelerle uzun vadeli mortgage kredisi, düşük faiz oranları ve 15 yıla kadar vade seçenekleri sunar. Uzun vadeli sabit ödemeler, evin değerine değer katabilir. Ayrıca, kullanılan kredinin faiz oranı zamanla düşerse, bankadan refinansman talep edilebilir, böylece daha uygun ödeme koşulları elde edilir ve toplam faiz ödemesi azalır. Bankaların sunduğu güncel konut kredisi faizlerini Lidy.co üzerinden görebilirsiniz.

Konut Kredisi Taksit Hesaplama

Konut kredileri, uzun vadeli ve sizin tercihinize göre genelde eşit ödemeli bir kredi türü olmasının yanı sıra BSMV ve KKDF gibi vergi türlerinden de muaf tutulur. Taksitlerin miktarı, vade ve faiz oranına göre uygulanan bir formülle oluşturulur.

Bankaların web sitelerindeki hesaplama araçları kullanılarak kolayca ve hızlı bir şekilde konut kredisi hesaplamalarını tamamlayabilirsiniz. Faiz oranları ve vade gibi temel faktörlerin yanı sıra, diğer kredi masraflarını da ekleyerek kredinin toplam maliyetini öğrenebilirsiniz. Konut kredisi hesaplamalarında, sadece faiz oranı ve vade değil, aynı zamanda ekspertiz masrafı, ipotek tesis masrafı, kredi tahsis masrafı ve sigorta poliçelerine ait prim bedelleri gibi ek ödemeleri de dikkate almak önemlidir. Kredi başvurusu öncesinde, bu masrafların toplam kredi tutarına eklenmesi, konut kredisinin gerçek maliyetini daha net bir şekilde anlamanıza yardımcı olacaktır ancak masrafların kredi tutarına eklenerek kredilendirmesi yapılamayacaktır.

Konut Kredisinde Yapılandırma Var Mıdır?

Konut kredisi aldıktan sonra eğer aylık taksitlerinizi ödemekte zorluk çekerseniz bankanızla iletişim kurarak konut kredisi yeniden yapılandırma (refinansman) talebinde bulunabilirsiniz. Kredi yapılandırma işlemi yalnızca kredi kullandığınız banka üzerinden yapılır. Bu işlemde mevcut kredi borcunuz kapatılır ve güncel faiz oranıyla kalan borcunuz kadar yeniden kredi verilir.

Hemen arayın yardımcı olalım!
Hizmetlerimiz

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Doğrulama Kodu Girin
+ 14 = 20